Blogg - Ekonominytta

Klicka på rubrik eller "FORSÄTT LÄS MER" för att läsa hela blogginlägget!

Vilka avdrag får du göra i din verksamhet?

Före du drar iväg och firar Valborgsmässoafton bör du veta vad du får dra av i ditt företag. Grundregeln är att du får dra av alla utgifter du behöver för att bedriva din verksamhet.

Vilka utgifter du får dra av beror på vad just din verksamhet kräver. Till exempel får du dra av för kattmat om du bedriver ett kattpensionat, men inte om du är rörmokare.

Grundregeln är att du får göra avdrag för det du måste köpa in för att kunna tjäna pengar i din verksamhet. Tanken är att alla utgifter som hjälper dig att dra in intäkter till din verksamhet är avdragsgillt.

Inom några områden finns det dock begränsningar eller schabloner för hur mycket du får dra av t ex vid resor. Du får heller aldrig dra av privata kostnader för dig själv eller för familjemedlemmar.
...

Avdragslexikon för företag | Skatteverket

Avdragslexikonet för företag vänder sig främst till dig som bedriver enskild näringsverksamhet eller ett handels- eller kommanditbolag.
Vad är GDPR?
Regeringens vårproposition 2018
Somhemma
Din redovisningsbyrå i Stockholm
Follow us

Copyright © 2003 - 2023 All rights reserved Somhemma Din Redovisningsbyrå. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.