Blogg - Ekonominytta

Klicka på rubrik eller "FORSÄTT LÄS MER" för att läsa hela blogginlägget!

Snart slopas årliga kontrolluppgifter

Arbetsgivardeklaration på individnivå

Företag behöver från och med den 1 januari 2019 inte lämna in kontrolluppgifter år 2020. 

Anledningen är att alla företag med anställda som lämnar arbetsgivardeklaration månadsvis, även måste lämna uppgifterna på individnivå (AGI).

Det här ska ersätta de kontrolluppgifter som annars brukas sändas in i slutet på januari från de flesta företag gällande föregående år.

Dock ska kontrolluppgifter som avser kalenderår 2018 och som ska lämnas senast den 31 januari 2019 fortfarande gälla. År 2020 ska endast kontrolluppgifter lämnas, om inte dessa lämnats eller skulle lämnas i en arbetsgivardeklaration.

Syftet med kontrolluppgifter på individnivå

Syftet är att effektivisera arbetsgivarens uppgiftsinlämning till olika myndigheter. Det ska även minska risken att inkomstrelaterade ersättningar blir fel, såsom sjukpenninggrundande inkomst, eftersom myndigheter får tillgång till uppgifterna.

Ytterligare syfte med redovisning på individnivå är att försvåra för arbetsgivare att undanhålla om personer arbetar svart – något som gynnar konkurrens på lika villkor bland företagare.

Förenklade regler – försäljning elektroniska tjäns...
Sänkt skatt för företagssektorn 2019

Relaterade inlägg

Somhemma
Din redovisningsbyrå i Stockholm
Follow us

Copyright © 2003 - 2023 All rights reserved Somhemma Din Redovisningsbyrå. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.